Futbol Yassine Benzia: Fenerbahçe'ye gelmek benim için doğru adım

Konu Sahibi

Admin

Hükümdar
6 Kas 2010
2,500 Puanı
13,714 Mesaj
/System32
Fenerbahçe’nin yeni transferi Yassine Benzia,
Sarı-lacivertlilere gelmesinin kendisi adına doğru bir adım olduğunu söyledi.

Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Cezayirli futbolcu Yassine Benzia, Fenerbahçe Dergisi'nin ekim sayısında açıklamalarda bulundu.
Benzia, Fransa’daki yoğun ikili mücadeleli ve temaslı futbolun Türkiye’deki futbola benzediğini söylerken, bu konuda adaptasyon sorunu yaşamadığını anlattı.

Benzia, Beşiktaş’la oynanan derbi maçında Kadıköy’deki atmosferin muhteşem olduğunu vurgulayarak,
“İnsanların futbolu ne kadar tutkuyla yaşadığını, takımlarına ne kadar bağlı olduğunu gördüm” dedi.

“Fransa ve Türkiye ligini çok benzer buldum”
Fransa Ligi ile Türkiye Ligi’ni karşılaştıran Cezayirli futbolcu, “İki ligde de çok fazla temas ve ikili mücadele var. Futbolcular birbirlerine çok yakın temaslar kuruyor.
Bu mücadele açısından Fransa ve Türkiye ligini çok benzer buldum. Bu açıdan Fransa’da yetişmiş bir futbolcu olarak adaptasyon problemi yaşamadım.

Fark olarak şunu söyleyebilirim Fransa liginde daha çok taktiğe dayalı bir oyun var, taktiğe daha fazla önem veriliyor, daha defansif bir oyun tercih ediliyor.
Türkiye’de ise takımlar daha açık bir oyun anlayışına sahip” diye konuştu.

"Ailem için Cezayir Milli Takımı’nı seçtim"
Neden Fransa yerine Cezayir Milli Takımı’nı tercih ettiğini açıklayan Benzia, “Ailemi gururlandırmak için Cezayir Milli Takımı’nı seçtim. Ailemin büyük bir kısmı Cezayir’de yaşıyor.

Sadece annem Fransa’da. Teyzelerim, halalarım, amcalarım, dedem, anneannem hepsi Cezayir’de yaşıyor.
Bu yüzden üzerime o formayı ve o bayrağı giymek istedim. Aynı zamanda Cezayir Milli Takımı iyi bir jenerasyon yakaladı.
Genç oyuncular var, kuvvetli bir takımımız olduğunu düşünüyorum. Bu takımla bir şeyler başarabiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.