Futbol Mustafa Cengiz: Yanlış yaparsam edebimle çekilirim!

Konu Sahibi

Admin

Hükümdar
6 Kas 2010
2,445 Puanı
13,659 Mesaj
/System32
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, aldıkları Olağanüstü Genel Kurul kararının iptalinin neden olamayacağını açıkladı.

Bu yetkiyi eski başkanların da aldığını belirten Cengiz;
"Galatasaray dernekler yasasına tabii. Siz bankaya, herhangi bir resmi kuruma gittiğinizde sizden yeni yönetime verilmiş yetki istiyorlar.
Yeni mevzuatına göre genel kuruldan yetki almak zorundasınız dediler" dedi.
Cengiz ayrıca yanlış yapmaları halinde görevi sorunsuz bir şekilde bırakacağını belirtti.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan eylül ayı divan toplantısında açıklamalarda bulundu.
Genel kurula gitme kararını açıklayan Mustafa Cengiz, “Burada yönetim kurulu olarak geçen ay kararı aldığımız toplantıda ben de sordum.
Yanlış söyleyebilirim ama asla yalan söylemem. ‘Bunları biz niye istiyoruz’ dedim.

Duygun Yarsuvat, Dursun Özbek ve Ünal Aysal başkan zamanında benzer tartışmalar oldu. Galatasaray‘ı satıyorsunuz, hisse senetlerini satıyorsunuz diye eleştiriler oldu. 'Gitmeyelim' dedim, 'hayır' dediler.
Galatasaray dernekler yasasına tabii. Siz bankaya, herhangi bir resmi kuruma gittiğinizde sizden yeni yönetime verilmiş yetki istiyorlar. Hukuk ve emlak kurulum bunu bizden ısrar etti. 'Yeni mevzuata göre genel kuruldan almak zorundasınız' dediler.

'Tapuda işlem yaparken gerekli' dediler. Duygun abi, Ünal Aysal, Dursun Özbek almış. Biz de almak durumundayız.
Ben geçmiş yönetimlerden bu aklı aldım. Bu açık ve net. Ben Duygun abiyi eleştirmek için söylemiyorum. Geçmiş yönetimlerden aldık.
Öyle bir talebi geri çekersek, 2015 yılında alınan kararı da yok sayarız. Biz tüzük değişikliği yapmıyoruz. Mevzuatta çıkan yasaya uygun hareket ediyoruz.
Devlet öyle demiyor. 'Hayır' diyor. 'Senin yeni yönetiminin yetkisini getir' diyor. Biz dernekler kanununa tabiiyiz” şeklinde konuştu.