Futbol Alper Potuk: Aykut Kocaman bana 'forvet oynarsan 15-20 gol atarsın' diyordu"

Konu Sahibi

Admin

Hükümdar
6 Kas 2010
2,670 Puanı
13,873 Mesaj
/System32
Fenerbahçeli Alper Potuk, yeni sezonla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Alper Potuk, "Aykut Kocaman'ın bana söylediği şeylerden sonra forvet oynamaya başladım.
'Ben futboldan anlıyorsam eğer forvet oynarsan her sene 15-20 gol atarsın' diyordu" diye konuştu.

Fenerbahçe'deki beşinci yılını geride bırakan Alper Potuk, Phillip Cocu ile başladıkları yeni sezondan beklentilerini ve geçmiş yıllarla ilgili değerlendirmelerini Hürriyet'e anlattı.

- Sezona kötü başladınız?
Aslında kötü başlamadık. Şampiyon Ligi'nde en güçlü rakibi çektik yine ve geleneği sürdürdük.
Geçen yıl da Şampiyonlar Ligi kurası çekmiştik UEFA'da! Aynı şekilde UEFA kurasında da en güçlü rakibi çekeceğiz diye bekliyoruz!

- Fenerbahçe'de son yıllardaki eksik ne? Başarı neden gelmiyor? Neyi eksik yapıyorsunuz?
Yavaş oynadığımızı düşünüyorum. Herkes elinden geleni yapıyor. Geçen yıl çok fazla bireysel hata yapıyorduk.
O yüzden kötü başladık geçen yıl. Bu yıl Benfica'ya iki maçta hiç pozisyon vermeden elendik. Yediğimiz iki gol de çok şanssız gollerdi.

- Yeni Malatya maçı neden kaybedildi?
Yeni Malatya maçında pozisyonlara biz girdik. Şanssız bir gol yedik.

- Bu yenilgilerin nedeni peki?
Bu takım güveniyle alakalı. Geçen yıl da birkaç maç kazanınca güveni kazandık ve üst üste galibiyet aldık.

- Forvet oynama hikayen nasıl oldu?
Geçen yıla kadar hiç forvet oynamamıştım. Aykut Kocaman'ın bana söylediği şeylerden sonra forvet oynamaya başladım.
"Ben futboldan anlıyorsam eğer forvet oynarsan her sene 15-20 gol atarsın" diyordu. Bu yıl ilk Benfica maçında forvet oynadım.
O maçta hocamız savunma yapmamızı istemiyordu ama dakikalar ilerledikçe psikolojik olarak geriye çekildik.
Çok top gelmedi. İkinci maçta da iyi başladık. Yine saçma bir gol yedik. Forvet oynadığım zaman çok pozisyona giriyorum. Gole dönüştürmek isterim.

"FUTBOLCU MİLLETİNİ MEMNUN ETMEK ZORDUR"

- Peki senin tercih ettiğin mevkii var mı?
Hoca ilk geldiğinde konuştuk. Orta saha oynadığımı bilmiyordu. Ona 8 numarada oynadığımı söyledim. Sakatlık geçirdikten sonra sonra birkaç maç kanatta oynadım.
Orada iyi oynayınca orta sahada oynadığım unutuldu. Ondan sonraki sene hoca değişti 10 numara oynattı.
Geçen yıl Aykut Kocaman forvet oynattı. Benim asıl mevkim 8 numara. Ama en çok sol kanatta ve forvette oynamayı seviyorum.

- Kendinde hangi eksiklikleri gidermek için çalışıyorsun?
Son vuruşlarda sıkıntım vardı. Ama geçen yıl çok çalıştım. Sağ ayak ve sol ayakla gol vuruşlarını çok çalıştım.
Geçen yıl kaleci antrenörü ile birlikte kafa vuruşu çok çalıştım. Bu yıl Benfica maçında kafa golü attım. Bitiriciliği geliştirmeye uğraşıyorum.

- Peki frikik gollerini görebilecek miyiz?
Eskişehirspor'da iken frikik çok kullanıyordum. Altyapıda çok da golüm vardı. Ama kaliteli oyuncular olunca bana sıra gelmiyor. Antrenmanlardan sonra frikik de çalışıyorum.

- Cocu'nun gelişi takımda neleri değiştirdi?
Cocu ve yeni yönetimin gelmesi ile Samandıra'da hava değişti. Taraftarda ve camiada büyük değişimler oldu.
Cocu geldiğinde geldiğinde hep ağır antrenmanlar ve çift antrenman yaptık. 2.5 saat civarı antrenmanlar yaptırdı. Yavaş yavaş gücümüze kavuşunca sahada istediğimizi yapmaya başlarız.

- 'Futbolcular antrenmanı sevmez 'diyorlar. Gerçekten öyle mi?
Antrenmana bağlı. Her futbolcu şikayet eder ama iyi de çalışmak ister. Futbolcu milletini memnun etmek zordur.
Ama sezon başında yapılan antrenmanların bütün sezona etkisi büyük.

"BURASI FENERBAHÇE, KİMSENİN YOKLUĞU HİSSEDİLMEZ!"

- Josef'in gidişi sizi olumsuz olarak etkiler mi?
Burası Fenerbahçe... Kimsenin yokluğu hissedilmez. Josef giderse onun yerine gelecek oyuncular var. Bol şans diliyorum. Büyük hizmetler yaptı.

- Her kötü sonuçta yerli futbolcular çok eleştiriliyor. Nedeni ne?
Bu Türk halkının genel sorunu. Diğer takımlarda da böyle. Yabancıya büyük bir hayranlık var. Bizim yaptıklarımızı yapıyorlar.
Belki daha az yapıyor yabancılar. Bütün değeri onlar görüyor. Bana stadımızda hiç tepki olmadı. Bunu yapanlar klavye delikanlıları. Gerçek taraftarımız arkamızda.

- Peki Hasan Ali çok etkileniyor mu?
Hasan Ali de çok etkilenmez. İşimizi yapıyoruz biz.

- Bazen iç saha maçlarında tepki oluyor. Bu etkiliyor mu?
Deplasmanda küfür yiyince topu daha çok almak istiyorsunuz. Kendi sahamızda tepki olunca özgüvenimizi sarsıyor ve bizi üzüyor.
Ama deplasmanda küfür kıyamet oluyor. İç sahadan çok daha fazlası oluyor. Bu bizi sadece motive ediyor. Daha iyi oynamamızı sağlıyor.

- Trabzon deplasmanlarında ne hissediyorsun?
Sadece Trabzon olarak görmeyin. Gittiğimiz deplasmanlarda hoş geldiniz beş gittiniz diye karşılanmıyoruz.
Sahaya çıktığımız zaman hiç kimse 'buyrun bizi yenin' demiyor. Her gittiğimiz deplasmanda canımızı dişimize takıyoruz..

- Emre Akbaba Galatasaray taraftarı olduğunu söyledi. Profesyonel futbolcunun takımı var mıdır?
Küçüklükten bir takım tutabilir futbolcu. Ama yaş ilerledikçe takım tuttuklarına inanmıyorum. Bu konuda benim hakkımda da yalanlar atılıyor. Kimse bilmeden sallıyor.

- Sence yönetciler Samandıra'da olmalı mı? Bu sizi pozitif ya da negatif etkiler mi?
Kötü sonuçlarda Aziz Başkan gelip hissettiriyordu yanımızda olduğumuzu. Ali Başkan da Bursa maçında bizi taraftar ile buluşturdu.

- Samandıra'da yönetim kurulu gelince baskı hissediyor musunuz?
Bize bir baskı olmuyor. Geçen yıllarda da derbilerden önce geliyorlardı. Yöneticiler gelsin. Sohbet edelim. Muhabbet edelim. Sorunları olanlar onlara anlatsın.

"KADIKÖY GELENEĞİNİ ARTIK G.SARAYLILAR DA KABULLENMİŞ"

- Derbilerde özel motivasyona gerek yok denir. Bir derbiyi teknik direktörünüz olmadan kazanabilir misiniz?
Derbi maçlara özel bir motivasyon olmuyor. Anadolu takımları ile oynarken konsantre olamadı denilbilir.
Derbilerde hocaların ve taraftarın bir şey yapmasına gerek kalmıyor. Tabii hoca olmadan olmaz ama elimizden geleni yapıyoruz.

- Galatasaraylı oyuncular ile Kadıköy'deki serinizle ilgili muhabbet açılıyor mu?
Milli takımlarda zaman zaman konusu oluyor. Onlar da artık Kadıköy'deki geleneği kabullenmişler.

- Kolay maçlarda kaybedip zorlu maçları kazanıyorsunuz. Bunun nedeni ne?
Herkes o maçlara kendini daha iyi hazırlıyor. Geçen yıl birkaç kez oldu. Ben de takım arkadaşlarımı uyardım; "Bakın böyle küçümsüyoruz ama hata yapıyoruz" dedim.
İçeride oynadığımız maçlarda nasılsa kazanırız dediğimiz zaman sıkıntı yaşıyoruz. Ama deplasmanlarda yeniyoruz.

- Oynadığın en iyi oyuncular hangileri?
Eskişehir'de oynarken Dede vardı. Efsane olan bir oyuncuydu. Fenerbahçe'ye geldikten sonra Emre Belözoğlu ile oynadım. Müthiş bir oyuncuydu.

"TAKIM KAYBEDİNCE SİTEDEN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ"